Tuesday, December 4, 2012

5 years akhirnya

assalamualaikum w.b.t

Selamat sejahtera semua! setelah sekian lama tidak menulis blog, dan aku sudah berada dibumi indonesia selama 5 tahun. Unbeleive it! Alhamdulillah, terima kasih kepada Allah, Tuhan yang maha pengasih dan maha penyayang. Yang sentiasa menolong aku pada saat susah dan senang. Sentiasa dekat walaupun aku kadang-kadang menjauh. Dia maha penerima taubat hambaNya.

Apabila membaca kembali post-post yang lalu terasa diri sangat tidak matang. Sentiasa menyalahkan takdir, walaupun dalam ayat-ayat yang aku susun menggambarkan aku seorang yang tabah, tapi hakikatnya aku hanya lah insan biasa yang juga sering merasa penat lelah, pernah merasa apa itu putus asa, dimana kecemburuan berleluasa kepada mereka yang berjaya, ceria dan bahagia dengan kejayaan dalam hidup mereka. Sentiasa dilanda iri dengan kebahagiaan orang lain, walaupun sebenarya cukuplah Allah bagiku untuk mencapai itu semua.

Aku berharap lembar baru yang akan datang dapat aku pegang betul-betul, dengan perencanaan yang baik, melakukan yang terbaik menjalankan tanggungjawab sebagai anak, kakak, keluarga dan doktor. go dr Siti Sarah! anything you do, do it with your heart.